ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ПОВРАТНИКА ПО СПОРАЗУМУ О РЕАДМИСИЈИ ДОДЕЛОМ ПОМОЋИ ЗА КУПОВИНУ 2 СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ, ОДНОСНО ОДГОВАРАЈУЋЕ НЕПОКРЕТНОСТИ

I. Предмет јавног позива

Корисници Помоћи су породице повратника по споразуму о реадмисији, кроз доделу помоћи за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности (у даљем тексту: Корисници).
Помоћ из члана 1. реализује се доделом средстава Општини намењених породицама повратника по споразуму о реадмисији, које живе на територији Општине.
Сеоска кућа са окућницом за коју се подноси Пријава за доделу помоћи за решавање стамбених потреба повратника по споразуму о реадмисији куповином сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности (у даљем тексту: Пријава) на Јавни позив за избор корисника помоћи (у даљем тексту: Јавни позив), не мора се налазити на територији Општине, већ се може налазити у било којој јединици локалне самоуправе на територији Републике Србије, ван територије АП Косова и Метохије.
Подносилац Пријаве и чланови његовог породичног домаћинства наведени у Пријави не могу да буду у крвном, адоптивном или тазбинском сродству са продавцем предметне непокретности.
Износ за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности одобрава се у максималном износу до 1.950.000,00 динара.
Изабрани корисник помоћи за решавање стамбених потреба избеглица за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% од износа из претходног става овог члана.
Уколико корисник не учествује сопственим средствима у плаћању купопродајне цене, а вредност сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању прелази износ од 1.950.000,00 динара, пријава се одбија.
Уколико корисник учествује сопственим средствима, а вредност сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности прелази износ од 2.925.000,00 динара, пријава се одбија.

Документ за преузимaње
ЈАВНИ ПОЗИВ