ОДРЖАНИ ДРУГИ ПО РЕДУ „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ У ОПШТИНИ СЕЧАЊ

ОПШТИНА СЕЧАЊ

У суботу 24. септембра одржани су други по реду „Михољски сусрети села општине Сечањ“ под покровитељством Министарства за бригу о селу, уз подршку локалне самоуправе, а у организацији Туристичке организације општине Сечањ.

Ове године Михољски сусрети су одржани у месту Јаша Томић. Избор није био случајан, јер сматрамо да је Јаша Томић место богате историје и културе. Кроз ову манифестацију смо желели да покажемо све наше специфичности, као и наше богатсво кроз културу, историју и традицију. Сматрамо да је Јаша Томић добар представник. Поред овог места, учествовало је још неколико села из наше општине. Они су презентовали све своје вредности, од рукотворина, старих заната, домаће радиности, и незаобилазне гастрономске понуде. Посетиоци су имали прилику да уживају у фолклорном и уметничком стваралаштву ансамбала општине Сечањ. Својим умећем су се представили КУД-ови из Крајишника и Сечња. Поред богате изложбе наших удружења жена, имали смо ту част да угостимо и излагаче из Пландишта, Нове Црње и Меленаца. Општина Сечањ је крај контраста, место живота народа различитих обичаја, менатлитета, језика и традиције. Управо кроз одржавање овакве једне манифестације желели смо да све то објединимо и презентујемо на једном месту, рекла је директорка Туристичке организације Сечањ, Миљана Милошевић.

Посетиоци су поред културно – уметничког програма и изложбе домаћих производа могли да уживају у богатим гастрономским укусима. Вредне жена удружења жена из Крајишника су биле атракција. На лицу места су месиле и пекле домаће крофне. На овом штанду владало је велико интересовање посетилаца.

За најмлађе становнике организована је дечија представа и радионица на отвореном, која је окупила велики број малишана. Овом приликом, уприличена је и изложба фотографија са „Фото сафарија Јаша Томић 2022“. Посетиоци су имали прилику да од 80. фотографија својим гласовима изаберу победничку. Туристичка организација је за прва три места обезбедила вредне робне награде.

Села општине Сечањ су се кроз ову манифестацију ујединила и приказала оно најлепше и највердније чиме располажу. Наш јединствени циљ управо треба да буде оснаживање и унапређење села, а организацијом оваквих манифестација негујемо изворне и праве вредности, а такође нудимо становницима малих средина нове и квалитетније садржаје, истакао је председник општине Сечањ, Небојша Мељанац. Он је са својим сарадницима и начелником Средњобанатског округа Предрагом Рађеновићем обишао све штандове, и ово је била лепа прилика да поразговарају са излагачима и мештанима Јаше Томић.