ОПШТИНА СЕЧАЊ ПОТПИСАЛА УГОВОР ЗА “МИХОЉСКЕ СУСРЕТЕ СЕЛА”

Општина Сечањ једна је од локалних самоуправа која је у Палати Србије 22. јуна потписала уговор за доделу бесповратних средстава са Министарством за бригу о селу.
Уговор је потписан са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Општина Сечањ је једна од локланих самоуправа којој је уручен уговор за организацију поменуте манифестације.

Министар Милан Кркобабић уручио је уговор испред локалне самоуправе заменику председника општине Сечањ Милану Грубору и Миљани Милошевић, директорки Туристичке организације општине Сечањ.

Циљ овог програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Средства, до 500 хиљада динара по пријави, додељују се према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Подносиоци пријаве на јавни конкурс су јединице локалне самоуправе, које осмишљавају програм, датум, сатницу, и место одржавања једнодневне или вишедневне манифестације под називом „Михољски сусрети села“, а која обухвата активности у којима учествује становништво села са територије једне јединице локалне самоуправе.

Михољски сусрети села општине Сечањ одржаће се у Јаши Томић крајем септембра. Организатор манифестације је Туристичка организација општине Сечањ уз подршку локалне самоуправе.