ПОСЕТА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ

ОПШТИНА СЕЧАЊ

Покрајински секретар за омладину и спорт Дане Баста посетио је општину Сечањ. Приликом посете обавио је радни састанак са члановима привременог органа како би се упознао са ситуацијом у спорту и највећим проблемима са којима се клубови суочавају.

Закључено је да је потребно уложити значајна средства у спортску инфраструктуру, али да је потребна и подршка у набавци опреме многим клубовима. Могућност пружају конкурси покрајинског секретаријата за спорт на коме је опредељено 232 милиона динара за спорт, омладину и спортску инфраструктуру.

У овој општини функционише више од двадесет спортских удружења, из којих потичу бројна велика имена у спортском свету, и носиоци домаћих али и међународних признања.

Након радног састанка кренуло се у обилазак фудбалског стадиона Билећанин а затим и спортске сале средње школе „Вук Караџић“ где су их дочекали млади спортисти.

Полазници две школе спорта које већ остварују успехе на турнирима обрадовали су се опреми коју су добили од секретара Басте.

Младим спортистима су се обратили представници привременог органа, удружења младих али и бивши репрезентативац некадашње Југославије Момир Рнић- Чапе који је прве спортске кораке направио управо у сечањском РК Херцеговина“ Увек се лепо вратити свом родном месту и сетити се својих почетака“ поручио је он и додао да ће увек бити ту да пружи подршку млађим генерацијама.

Најмлађим се такође обратила и Виолета Тодоров, носилац златне медаље са пара олимпијских игара у теквондоу са јасном поруком „ако могу ја, можете и ви“

На крају су и деца показала своје вештине, уз понеки постигнути погодак док су на мрежи били управо покрајински секретар Баста и Момир Рнић.