ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЛОКАЛНЕ ПУТНЕ МРЕЖЕ

На основу конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јануара расписала Управа за капитална улагања АП Војводине, општини Сечањ је одобрена реализација пројекта „Рехабилитација улица у општини Сечањ у насељеним местима Бока, Јарковац и Неузина“ у две фазе.
 
Тим поводом у згради Покрајинске Владе у Новом Саду, уприличено је потписивање уговора са представницима општина и градова који су учествовали на конкурсу.
Председник Владе Војводине, Игор Мировић, уговор о опредељеним средствима за реализацију пројекта уручио је председнику општине Сечањ, Предрагу Рађеновићу.
 
У првој фази, за реализацију у овој години, одобрена су средства у висини од сто милиона динара, док је приближно иста количина срестава предвиђена за другу фазу пројекта. Општина Сечањ ће у пројекту учествовати са 10%.
 
„Започећемо реконструкцију локалне путне мреже у Сечњу, Шиду, Жабљу, Апатину, Новом Бечеју, Житишту, Оџацима и Бачкој Паланци. Наставићемо радове и на реконструкцији локалне путне мреже на Фрушкој гори, која је постала веома важна туристичка дестинација. Желимо да створимо добре инфраструктурне услове за развој туризма“, изјавио је Мировић овом приликом.
 
Председник општине Сечањ, Предраг Рађеновић изразио је захвалност покрајинској Влади, као и директору Управе за капитална улагања, Недељку Kовачевићу због препознавања значаја реализације ове инвестиције.
 
„Улагања у саобраћајну инфраструктуру су изузетно вредна за будућност, али и велика оптерећења за буџете мањих општина каква је Сечањ. Зато нам је јако важно да се и у временима која долазе настави са реализацијом сличних пројеката. На овај начин вишедеценијски проблем наших суграђана биће решен и омогућени нормални животни и радни услови примерени времену у којем живимо.“ – закључио је Рађеновић.
Уговор о преносу средсава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре