САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОПШТИНА СЕЧАЊ

Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Општина Сечањ
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Број: 87-3
дана: 19.03.2020. године
Сечањ

На седници одржаној дана 19.03.2020. године општински штаб за Ванредне ситуације општине Сечањ бр:87-3 издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ:

  1. Општински штаб је предузео све акивности у складу са инструкцијама о поступању и раду штабова за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације
  2. Сагледане су снаге и могућности општине за ефикасно спровођење мера које изискује Ванредно стање у циљу спречавања ширења вируса „Корона”.
  3. Од центра за социјални рад добијени су подаци о угроженим категоријама становника (лица преко 65 година) који немају помоћ породице, са њиховим адресама и бројевима телефона како би се исти преко волонтера снабдевали намирницама и лековима.
  4. Формиран је позивни (call centar) центар на нивоу општине и месних заједница за пријем позива грађана којима је потребна достава лекова и намирница. Такође је и Дом Здравља оформио позивни центар са бројевима телефона. 062/80-58-101 и 062/80-51-1 18
  5. До сада је пријављено 39 волонтера и 40 корисника.
  6. Набављене су прве количине дезинфекционих и заштитних средстава (заштитне рукавице, заштитне маске и средства за дезинфекцију људи и површина) које су неопходне у раду Дома Здравља, Полиције и волонтерске службе.

ЈОШ ЈЕДНОМ СЕ ПОСЕБНО АПЕЛУЈЕ НА СВЕ ГРАЂАНЕ ПОВРАТНИКЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ДА СЕ ОДМАХ ПО ДОЛАСКУ ОБАВЕЗНО ТЕЛЕФОНСКИ ПРИЈАВЕ ДОМУ ЗДРАВЉА И ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ У СЕЧЊУ, ЈЕР ЈЕ УОЧЕНО ДА СЕ ПОЈЕДИНЦИ НЕ ПРИДРЖАВАЈУ ОВЕ ЗАКОНОМ УТВРЂЕНЕ ОБАВЕЗЕ, ЗА ЧИЈЕ НЕПОШТОВАЊЕ ЈЕ ЗАПРЕЋЕНА ЗАТВОРСКА КАЗНА.

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ