У НАСЕЉЕНОМ МЕСТУ СУТЈЕСКА ПОЧЕЛА ЈЕ ИЗГРАДЊА БУНАРА ЗА ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ДОМАЋИНСТАВА

ОПШТИНА СЕЧАЊ

Радови на бушењу бунара у Сутјесци, чијим ће се завршетком обезбедити довољна количина воде потребна за несметано водоснабдевање овог насељеног места и бити решен дугогодишњи проблем мештана са слабијим притиском воде у мрежи, почели су данас.

Утврђено је да постојећи бунари који су приватизацијом сада у власништву приватне фирме а које су користили и мештани Сутјеске немају издашност, односно да немају могућност да обезбеде потребне количине воде за снабдевање, па је одлучено да се врши бушење новог бунара. На територији тог села локална самоупрва прогласила је ванредну ситуацију.

Данас су почели са бушењем бунара, чиме ће бити обезбеђено додатних 10 литара воде у секунди, а самим тим и довољна количина воде потребна за несметано водоснабдевање Сутјеске. Нови бунар чим се заврше радови на бушењу и изградњи објеката, прикључиће се на већ постојећу водоводну мрежу а завршетак радова очекује се у најкраћем року.

-„Локална самоуправа је доказала да је спремна да решава све проблеме наших грађана. Огроман проблем са водоснабдевањем мештана Сутјеске дуго већ траје и локална самоуправа је успела да ургентно покрене све потребне радње и обезбеди средства у висини од 5,5 милиона динара за бушење новог бунара.“ Рекао је Предраг Рађеновић председник општине Сечањ.