ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СВЕТИ ГРГУР ОСТРВО УЖАСА“ У СЕЧЊУ

ОПШТИНА СЕЧАЊ

Промоција другог издања књиге „Свети Гргур острво ужаса“ Бранка М. Слијепчевића, одржана је у оквиру Митровданских сусрета, у пуној сали мале већнице у Општини Сечањ.

После уводне речи уредника, директорке Библиотеке „Јован Дучић“ Драгане Пантовић, присутнима су се обратили директор ГНБ „Жарко Зрењанин“ Милан Бјелогрлић, као суиздавач и рецензенткиња, књижевница и књижевни критичар Милица Јефтимијевић Лилић.
Прочитани су приповедни одломци из књиге, а учешће у разговору узели су и заинтересовани појединци из присутне публике. Надахнуто је беседио и син аутора, Драгиша Б. Слијепчевић, а прочитане одабране песме ауторове кћерке Драгице Беке Савић, такође су дале посебну ноту и оплемениле подсећање на величину каква је био аутор промовисане књиге.

Промоцији књиге присуствовали су и председник општине Сечањ Небојша Мељанац, начелник средњобаотског округа Предраг Рађеновић као и виђенији људи из општине и округа.

„Важно је да се ова књига промовише и даље, јер је она поред лепо написаног штива и документа, сведочанство о једном времену и дешавањима из наше историје која се не смеју заборавити“, рекла је директорка библиотеке Драгана Пантовић.