PROMOCIJA KNJIGE „SVETI GRGUR OSTRVO UŽASA“ U SEČNJU

OPŠTINA SEČANJ

Promocija drugog izdanja knjige „Sveti Grgur ostrvo užasa“ Branka M. Slijepčevića, održana je u okviru Mitrovdanskih susreta, u punoj sali male većnice u Opštini Sečanj.

Posle uvodne reči urednika, direktorke Biblioteke „Jovan Dučić“ Dragane Pantović, prisutnima su se obratili direktor GNB „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić, kao suizdavač i recenzentkinja, književnica i književni kritičar Milica Jeftimijević Lilić.
Pročitani su pripovedni odlomci iz knjige, a učešće u razgovoru uzeli su i zainteresovani pojedinci iz prisutne publike. Nadahnuto je besedio i sin autora, Dragiša B. Slijepčević, a pročitane odabrane pesme autorove kćerke Dragice Beke Savić, takođe su dale posebnu notu i oplemenile podsećanje na veličinu kakva je bio autor promovisane knjige.

Promociji knjige prisustvovali su i predsednik opštine Sečanj Nebojša Meljanac, načelnik srednjobaotskog okruga Predrag Rađenović kao i viđeniji ljudi iz opštine i okruga.

„Važno je da se ova knjiga promoviše i dalje, jer je ona pored lepo napisanog štiva i dokumenta, svedočanstvo o jednom vremenu i dešavanjima iz naše istorije koja se ne smeju zaboraviti“, rekla je direktorka biblioteke Dragana Pantović.