NASTAVAK SARADNJE, POTPISANI NOVI UGOVORI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u petak 23.04.2021. godine predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara. U ime Opštine Sečanj ugovore o subvenciji, za sanaciju postojeće vodovodne mreže u naseljenom mestu Konak kao i za izradu projektno tehničke dokumentacije za energetsku sanaciju zgrade opštine Sečanj u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti, potpisao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.
 
Za sanaciju postojeće vodovodne mreže u naseljenom mestu Konak, za realizaciju Projekta sredstva zajednički obezbeđuju Davalac sredstava i Korisnik sredstava u ukupnom iznosu od 36.992.522,00 dinara, od čega Davalac sredstava obezbeđuje 29.492.522,00 dinara, što predstavlja 79,73 %, a Korisnik sredstava 7.500.000,00 dinara, što predstavlja 20,27 %, dok za izradu projektno tehničke dokumentacije za energetsku sanaciju zgrade opštine Sečanj u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti Za namenu utvrđenu ovim ugovorom Pokrajinski sekretarijat isplaćuje novčana sredstva u iznosu od 958.000,00 dinara Korisniku sredstava.
 
„Ovim se nastavlja posao prve faze zamene starih vodovodnih cevi i armature u naseljenim mestima kao i legalizacija vodovodnih mreža u opštini Sečanj. Nakon Krajišnika, Neuzine, Jarkovca i Banatske Dubice došao je red i na Konak. U prvim fazama se rade čvorišta kako bi se u drugoj fazi zamenile cevi“ – izjavio je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.
 
„Pokrećemo novi talas važnih poslova u Vojvodini. Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone, izgradnje kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otrestišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikada se više u ovoj oblasti nije radilo“, naglasio je Mirović.
 
Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.
UGOVOR O DODELI SREDSTAVA JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA SUFINANSIRANJE IZRADE PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE
UGOVOR O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE IZGRADNJE, SANACIJE I REKONSTRUKCIJE VODNIH OBJEKATA U JAVNOJ SVOJINI